Brandmeld-, ontruimings- en noodverlichtingsoplossing voor Cultureel centrum Nestelré

Nistelrode

Installatiebedrijf

Schrijvers Elektrotechniek

Installatiebedrijf Schrijvers Elektrotechniek heeft voor de nieuwbouw van Cultureel Centrum Nestelré een nieuwe brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie én een noodverlichtingssysteem van Hertek geïnstalleerd.

Behoefte klant

De Gemeente Bernheze wilde haar nieuwe Cultureel Centrum Nestelré laten uitrusten met een gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en een decentraal noodverlichtingssysteem.

Oplossing

Schrijvers Elektrotechniek heeft een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (type PZI) van Hertek geïnstalleerd. Het systeem bestrijkt bijna alle ruimten met detectie en voldoet zo aan het Bouwbesluit. Brandmeldingen komen als stil alarm binnen op de pagers. De Penta centrale stuurt deuren, de luchtbehandeling en de geluidsinstallatie aan. Hertek heeft de projectering en inbedrijfstelling verzorgd en neemt ook alle service en onderhoud voor zijn rekening.
Daarnaast heeft Schrijvers Elektrotechniek een decentraal noodverlichtingssysteem van Hertek geïnstalleerd. Naast de integratie van noodverlichting in algemene verlichtingsarmaturen heeft Hertek ook Spotlux en Multiled armaturen geleverd.

“Wij werken sinds enkele jaren alleen maar met Hertek. Hun producten zijn goed, de leveringen uit voorraad zijn snel en we worden altijd meteen geholpen, ook bij installatietechnische problemen. Ook in noodverlichting heeft Hertek een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien valt hun design bij architecten goed in de smaak.”

Joan van den Berg, projectleider Schrijvers Elektrotechniek