Reach wireless componenten creëren brandveilige ateliers voor artistieke creatievelingen bij Pictura

Dordrecht

Installatiebedrijf

Bergh Brandveiligheid

In het historische stadscentrum van Dordrecht zijn oude monumentale pakhuizen als ateliers door de gemeente ter beschikking gesteld aan kunstlievende artiesten. Een van die ateliers is Pictura. Vanwege de rijksmonumentale status mag niet overal bekabeling worden aangebracht. Daarom heeft Bergh Brandveiligheid uit Roosendaal gekozen voor Reach wireless brandbeveiliging van Hertek en bieden zij monumentenzorg door meesterwerk in brandveiligheid.

Wireless brandveiligheid in the picture

Om het monumentale karakter van de ateliers van Pictura intact te houden heeft Bergh Brandveiligheid gekozen voor een hybride brandmeldoplossing en zijn wireless componenten van Hertek toegepast. De Gemeente Dordrecht en ook Pictura hebben een goed gevoel bij het voorgestelde draadloze aspect. De brandmeldinstallatie bestaat uit een Penta brandmeldcentrale met één lus en wireless lusinterfaces, acht handbrandmelders waarvan één wireless en dertig wireless optische melders met sirenes. Ruim tachtig componenten, waarvan het leeuwendeel wireless, zijn toegepast in dit monumentale pand. Naast Pictura heeft Bergh Brandveiligheid nog vier andere ateliers in de binnenstad van Dordrecht voorzien van een hybride Penta systeem met draadloze Reach componenten. Hiermee zet Bergh Brandveiligheid wireless brandveiligheid in the picture.

Fred Baselier, Projectleider bij Bergh Brandveiligheid, heeft zelf veldsterktemetingen uitgevoerd in het pand en naar aanleiding daarvan zelf de projectie bepaald. De interfaces zitten bekabeld op de lusbekabeling naar de Penta brandmeldcentrale. Bergh Brandveiligheid heeft ervoor gekozen om de handbrandmelders op het gros van de plaatsen ook op de lus te plaatsen in de buurt van de lusinterface, omdat de componenten aan de daar al aanwezige lus (bekabeling) aangebracht kunnen worden. Daar waar het aanbrengen van bekabeling niet is toegestaan zijn wireless componenten toegepast. “Bergh Brandveiligheid is partner van Hertek en realiseert projecten volledig zelfstandig.”

“Ik vind de Reach wireless brandmeldoplossing van Hertek een mooi systeem. Het is gebruiksvriendelijk en de lusinterface helpt bij het juist configureren van de basisinstellingen en geschikte frequenties.”

Fred Baselier, Projectleider bij Bergh Brandveiligheid

“Dit project brandveiligheid, de vijf ateliers waaronder Pictura, was onderdeel van een Europese aanbesteding. Wij zijn al jaren partner van Hertek en wij installeren alleen maar Penta brandmeldinstallaties. Wij hebben de wireless brandmeldoplossingen van Hertek aangedragen om invulling te geven om te beperken in het aanbrengen van infrastructuur en bekabeling. Ik doe heel graag zaken met Hertek vanwege de prettige contacten” aldus Fred Baselier, projectleider Bergh Brandveiligheid. Fred is een pionier wat betreft de Reach wireless oplossingen van Hertek. Hij is een van de eerste projectleiders in Nederland die er mee gewerkt heeft.

Samen beter bouwen aan een hogere mate van brandveiligheid!

Dat is het motto van Bergh Brandveiligheid. Bergh Brandveiligheid levert een complete pakket aan bescherming en preventie om een veilige plek te creëren en te behouden. Van installaties, voorzieningen en maatregelen tot aan advies, onderhoud, beheer en inspectie. Zo creëert ze een duurzame en veilige leefomgeving voor iedereen.

Pictura

Pictura draagt bij aan het verbeteren van het kunstklimaat en wil Dordrecht als toonaangevende kunstenaarsstad op de kaart zetten. Samen met de gemeente Dordrecht, het Dordrechts Museum en andere instellingen in de stad geeft Pictura kleur aan kunst en cultuur.

Veel kunstenaars zijn regelmatig te vinden in Pictura. Ze ontmoeten elkaar, werken samen en exposeren in de tentoonstellingszalen.

Bezoek een van de prachtige tentoonstellingen in dit monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht.