Noodverlichtingsinstallatie verlaagt exploitatiekosten Sportcomplex IISPA

Almelo

Installatiebedrijf

Löwik Installatietechniek B.V.

Hertek heeft voor het topsportcomplex IISPA van de gemeente Almelo een complete noodverlichtingsinstallatie verzorgd. De installatie is geïntegreerd in het KNX gebouwbeheersysteem.

De gemeente Almelo heeft een nieuwe topsportcomplex IISPA (Internationale Indoor Sport Accommodatie Almelo) neergezet. Daarvoor had ze behoefte aan een gebouwbeheersysteem met daarin geïntegreerd de bediening van de algemene verlichting en een noodverlichtingsinstallatie.

IISPA

Oplossing

Hertek heeft een centrale noodverlichtingsinstallatie met twee noodvoedingssystemen geleverd. Daarnaast heeft Hertek randapparatuur zoals modules en armaturen verzorgd. Zo zijn individuele verlichtingsgroepen via externe contacten centraal te programmeren. De systemen zijn bovendien gekoppeld aan het KNX gebouwbeheersysteem.

IISPA Sportcomplex

“Door Hertek zijn nu nog maar twee laadsystemen voorzien van accu’s en levert onderhoud geen overlast meer op. De accu’s hoeven niet vierjaarlijks preventief te worden vervangen, maar pas na 12 jaar. De exploitatiekosten vallen veel lager uit door de oplossing van Hertek.”

IISPA Sportcomplex