Decentraal wireless noodverlichting bespaart onderhoudskosten kantoor De Winthont

Utrecht

Foto Johan Beumer (Nieuw)

Installatiebedrijf

Linthorst Techniek BV

De wireless techniek, in de armaturen en vluchtwegpictogrammen van Hertek, vereenvoudigt de inspectie en het onderhoud in het nieuwe kantoorgebouw De Winthont in Utrecht. Dit levert Linthorst Techniek, die verantwoordelijk is voor de installatie en het onderhoud, een enorme tijdwinst op. Bovendien is Linthorst erg tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de Hertek noodverlichtingsoplossingen.

Behoefte klant

"Kantoor De Winthont zocht een onderhoudsarm noodverlichtingssysteem en een partij die deze kon installeren en onderhouden" vertelt Johan Beumer, projectleider bij Linthorst. Eind 2016 heeft Linthorst Techniek de technische installaties opgeleverd. Het 300 man sterke installatiebedrijf uit Apeldoorn verzorgt sinds de opening ook het onderhoud van de gebouwinstallaties.

Oplossing

Linthorst past een decentraal wireless noodverlichtingssysteem toe voor het 8-verdiepingen tellende kantoorgebouw en de parkeergarage. Op dit moment bevat het systeem 218 armaturen en vluchtwegpictogrammen van Hertek. Via een gebruiksvriendelijk display met touchscreen controleren de Linthorst-technici in detail de status van alle armaturen en pictogrammen.

Het display bevindt zich op ooghoogte in de technische ruimte. "Het display is een verademing voor onze monteurs. 218 armaturen in één oogopslag controleren, bespaart kostbare visuele inspectietijd. We weten nu exact waar eventueel een probleem is en hoe we dat moeten oplossen," aldus Beumer.

“Sinds Hertek noodverlichting aanbiedt, kijken we steeds vaker naar dat aanbod. Bij concurrenten heb ik de draadloze technologie nog niet gezien. Hertek staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en goede service. De lijnen zijn kort. Hertek is flexibel, snel en denkt mee.”

Johan Beumer, projectleider bij Linthorst Techniek