Brandbeveiligingsoplossing flexibel en gebruikersvriendelijk in Kenniscentrum 52 Degrees

Nijmegen

Kenniscentrum 52

Installatiebedrijf

ETB Lubbers

52 Nijmegen is erg tevreden over de flexibele brandbeveiligingsoplossing voor het multifunctionele gebouw en kenniscentrum. Het bedrijf vindt de brandmeldinstallatie de meest gebruikersvriendelijke die er is.

Behoefte

52 Nijmegen (ook wel bekend als FiftyTwoDegrees) is een belangrijk sociaal, cultureel en zakelijk knooppunt in het hart van de regio Arnhem Nijmegen. Huurders en bezoekers genieten hier van een ongeëvenaarde werk- en verblijfsomgeving met internationale allure. Men kan er terecht voor vaste of flexibele kantoorruimte, maar ook voor afspraken, lunch of diner, vergaderen, congressen en (bedrijfs-)evenementen.

52 Nijmegen zocht naar een complete brandbeveiligingsoplossing (BVO) van het gebouw (43.000 m2).

Oplossing

Hertek heeft een brandmeldinstallatie geleverd in de vorm van een beveiligingsnetwerk met een Ontruimingsalarminstallatie met spraak (Type A) en een LIST-detectiesysteem met temperatuurvoelers. Maar liefst 440 automatische melders en 60 handbrandmelders vormen de ogen en de oren van de installatie. De installatie stuurt circa twintig andere systemen aan, waaronder de brandweerliftbediening en de overdrukinstallatie. Daarnaast heeft Hertek de mindervalidensignalering en de aansturing van de LUTO-verlichting in de parkeerkelders verzorgd.

Kenniscentrum 52

“De gekozen systeembouw past hier uitstekend. Het gebouw kent vrij indeelbare ruimten en het systeem is daar makkelijk op aan te passen. Het is de meest gebruiksvriendelijke brandmeldinstallatie die ik ken. Onze samenwerking is prima verlopen. Hertek heeft een goede interne voorbereiding en externe begeleiding, is soepel in de omgang, ook onder hoge druk, en denkt op het nivo van de installateur. Mede dankzij Hertek, is FiftyTwoDegrees een superveilig gebouw.’”

52 Nijmegen