Katoen Natie geeft brandveiligheid hoogste prioriteit met Hertek Connect

Moerdijk

20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-027-tegel

In de 4e zeehaven van Nederland, Port of Moerdijk, beslaat Katoen Natie 30.000m2 aan industriegebied. Katoen Natie voert logistieke op- en overslag van PP en PE materiaal (polypropeen en polyetheen). In de industrie heeft brandveiligheid de hoogste prioriteit, want een brand kan catastrofale gevolgen hebben voor mens en milieu. Hertek Connect waakt over de brandveiligheid van Katoen Natie in Moerdijk.

20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-029

Katoen Natie

Een oude installatie moest uitgebreid worden naar aanleiding van een bouwproject van een nieuwe hal. Op verzoek van Katoen Natie is een brandmeldinstallatie van Hertek geïnstalleerd. Bij Katoen Natie Moerdijk dragen Karijn Janssen, HSSEQ manager, en Willem Koogje, operationeel manager, samen de verantwoording over het beheer van de brandmeldinstallatie. De 30.000 m2 aan warehousing van Katoen Natie heeft een brandmeldinstallatie bestaande uit 4 brandmeldcentrales die in totaal 52 zones beslaan en zijn verbonden aan 320 componenten.

20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-026
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-018-unbranded
Foto: Willem Koogje en Karijn Janssen (vlnr)

Karijn Janssen licht haar keuze voor Hertek toe: “Hertek is simpel en werkt goed waarbij Hertek Connect een mooie toevoeging is. Ik vind het prettig dat we er kort op zitten met Hertek Connect. Als er zich wat voordoet zijn we meteen op de hoogte dankzij de app. De app Connect Control bevalt heel goed. Hiermee hebben we meteen alle informatie. De communicatiestroom is een stuk sneller en een stuk beter. Ook van afstand uit- en inschakelen werkt bij ons heel prettig. Wij zijn heel blij met de app, hij biedt zeker een meerwaarde.” Willem Koogje vult aan: “Door Hertek Connect handelen we snel en alert op meldingen uit de brandmeldinstallatie.”

“Met Hertek Connect ben ik altijd en overal voorbereid op wat gaat komen. Voorheen controleerde een externe partij hier op locatie zodra er een melding of storing was, maar met de app Connect Control kan ik dat zelf op afstand doen. Dat scheelt ons een hoop tijd en geld. Ik vind Hertek Connect echt een absolute aanbeveling”

Karijn Janssen; HSSEQ manager Katoen Natie
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-020

Bij Katoen Natie Moerdijk zit een Penta 6000 brandmeldinstallatie netwerk. Dit glasvezelnetwerk is aangelegd om de brandmeldcentrales en verschillende gebouwen middels 6 PENN modules onderling met elkaar te verbinden. Ze hebben doelbewust drie aparte PvE's bij Katoen Natie Moerdijk. Zo zijn de aparte bouwdelen ook separaat te inspecteren (voor het inspectiecertificaat). Branddetectiebedrijf ProTect21, dealer van Hertek, heeft de installatie aangelegd en is verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarnaast hebben ze zelf de projectering en inbedrijfstelling verzorgd. Edwin Vrijland van ProTect 21 geeft aan dat ze er bij Katoen Natie Moerdijk altijd nog een schepje bovenop doen wat betreft veiligheid.

De kracht van beveiliging

ProTect 21 is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en beheer van gecertificeerde beveiligings- en communicatieoplossingen. ProTect 21 levert en installeert uiteenlopende producten, zoals brandmeld- en ontruimingssystemen, inbraakbeveiliging, cameraobservatiesystemen, toegangscontrole, intercomsystemen en data- en telecommunicatieverbindingen. Deze beveiligings- en communicatieoplossingen kunnen ze ook voorzien van inspectie, certificeren, service en onderhoud.

“Als je onderhoud gaat uitvoeren ben je aanzienlijk sneller met Hertek Connect. Als monteur zijnde kun je het pand rondlopen zonder dat je terug naar de centrale moet om dingen uit te lezen. Je weet meteen of de melder die je test in alarm is en dan kun je naar de volgende. Voor onderhoud levert dat absoluut tijdwinst op.”

Edwin Vrijland; ProTect 21

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-001
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-008-unbranded
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-011
20210715-Hertek-Kantoen-Natie-LQ-006

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.