Brandmeld- en ontruimingsoplossing gemoderniseerd zonder overlast voor passagiers en medewerkers van Maastricht Aachen Airport (MAA)

Maastricht

Maastricht Aachen Airport

Installatiebedrijf

EPM totaalinstallateur

EPM en Hertek hebben er binnen zes weken voor gezorgd dat de passagiersterminal weer voldoet aan de hedendaagse brandveiligheidseisen.

Behoefte klant

Maastricht Aachen Airport (MAA) kreeg zijn bestaande brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI) van de passagiersterminal niet meer gecertificeerd. Daarom wilde de luchthaven de brandmeldinstallatie vervangen, zonder overlast voor passagiers en medewerkers. Bovendien moest de bestaande brandmeldinstallatie operationeel blijven tot de inbedrijfstelling van de nieuwe.

Maastricht Aachen Airport

Oplossing

EPM heeft in amper zes weken tijd het oude systeem vervangen zonder de continuïteit van de luchthaven en het comfort van de passagiers te verstoren. De nieuwe Hertek brandmeldinstallatie beveiligt het hele gebouw, inclusief zijn drie hallen (centraal, aankomst, vertrek) en de kantoorruimten. De installatie bevat een Penta 5475 centrale met drie lussen en een Penta 5175 centrale met één lus.
Na de installatie heeft EPM de oude installatie gedemonteerd. Zo bleven de nooddeuren met toegang tot het platform continu beveiligd en hoefde MAA geen brandwachten in te zetten. Naast de type A ontruiming (spraak) in de terminalhallen is type B ontruiming in de overige vertrekken toegepast.

Maastricht Aachen Airport

“Hertek levert solide apparatuur voor een goede prijs. Hun systemen zijn heel gebruiksvriendelijk en dat is voor ons belangrijk omdat er elke dag weer een andere brandweercommandant zit en iedereen ermee moet kunnen werken. EPM heeft netjes en flexibel gewerkt. Wij hebben geen enkele klacht gehad.”