Digitaal veiligheidsplatform waakt over monumentaal hotel The Slaak

Rotterdam

Digitaal veiligheidsplatform waakt over monumentaal hotel The Slaak

Installatiebedrijf

Sterkman Safety Advices & Products

In de levendige havenstad Rotterdam geniet u bij design boutique hotel The Slaak van een heerlijke nachtrust in één van de 74 luxe kamers of laat u verrassen door de culinaire hoogstandjes in restaurant & bar Didot34. In dit rijksmonument zijn historie en moderne technologie nauw met elkaar verbonden.

Als eerste hotel in Rotterdam is The Slaak uitgerust met het digitale veiligheidsplatform Hertek Connect. De Penta brandmeldinstallatie, bestaande uit 3 brandmeldcentrales, 30 zones, ruim 600 componenten, 2 nevenbedienpanelen en 1 ontruimingpaneel, in het hotel is digitaal gekoppeld aan Hertek Connect. Daardoor staat Robbert Vermeulen, de beheerder BMI van hotel The Slaak, altijd in verbinding met de brandmeldinstallatie. De smartphone van Robbert is uitgerust met de app Connect Control. Met deze app heeft hij altijd en overal toegang tot meldingen van de brandmeldinstallatie. Als er een (brand)melder iets signaleert in het hotel of restaurant, dan hoeft hij niet eerst naar het brandmeldpaneel te lopen om te kijken wat er aan de hand is. Hierdoor kan hij direct handelen zodat hotelgasten zo min mogelijk overlast ervaren. Deze controle over de brandveiligheid geeft hem en dus ook zijn gasten rust.

Sterkman Safety Advices & Products

Sterkman is nauw betrokken bij de pilotfase van Hertek Connect en heeft deze nieuwe service reeds toegepast op meerdere projecten. Door de applicatie Connect Support weet Sterkman wat de huidige status is van alle aangesloten Penta brandmeldinstallaties. De klanten die Sterkman heeft aangesloten op Hertek Connect hebben alleen maar positieve ervaringen. Hertek Connect is voor onderhoudspartijen een zeer waardevolle uitbreiding van hun dienstverlening.

“Hertek Connect werkt optimaal zowel voor de klant als voor onszelf. Je krijgt gelijk meldingen binnen van je installaties. We hebben alleen nog maar positieve berichten ontvangen van onze eind afnemers.”

Rick Sterkman; Sterkman Safety Advices & Products

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel

Het sfeervolle design boutique hotel The Slaak is gevestigd in een monumentaal pand in Rotterdam. Na de bombardementen verrees het pand in 1952-1954 als belangrijk onderdeel van de Rotterdamse wederopbouw. In het voormalig hoofdkantoor en drukkerij van het socialistische dagblad Het Vrije Volk pronkt nu een hotel met eerbetoon aan de rijke historie van het gebouw. Zo tref je bijvoorbeeld op diverse plekken in het hotel typmachines aan en is het restaurant & bar Didot34 genoemd naar het lettertype van het dagblad. Aan ieder detail is aandacht besteed en dat voel, zie en beleef je bij een bezoek aan dit schitterende hotel met haar gastvrije, servicegerichte en vriendelijke medewerkers.

“Onze ervaring is eigenlijk heel erg positief. Wat ik zelf heel fijn vind is dat ik alles eigenlijk op mijn telefoon heb. Dus ik hoef niet meer eerst naar het brandmeldpaneel te lopen om te kijken wat er aan de hand is, als zich een situatie zich voorspeelt in het hotel of restaurant.”

Robbert Vermeulen; Rooms Division Manager, The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel