Noodverlichtingsoplossing met plug-and-play functie voor Hyatt Place

Amsterdam

Installatiebedrijf

Schulte & Lestraden BV

Schulte & Lestraden BV heeft met Multiled armaturen van Hertek de vluchtwegsignalering van Hyatt Place verzorgd.

Behoefte klant

Hyatt hanteert strengere installatietechnische eisen voor noodverlichting dan de Nederlandse normen voorschrijven. De transparante led-armaturen voor vluchtwegsignalering moeten zijn aangesloten op een noodstroomaggregaat. Bij uitval van dat noodnet moeten de armaturen automatisch overschakelen op een geïntegreerde decentrale noodvoeding. Om deze accu’s continu op te laden moeten de groepsleidingen van functiebehoud zijn voorzien. Bovendien moet de accucapaciteit 120 minuten zijn in plaats van de in Nederland voorgeschreven 60 minuten.

Oplossing

Schulte & Lestraden B.V. heeft aan de strikte eisen voldaan (in onderling overleg met Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V.). Daarvoor heeft Schulte & Lestraden 110 MultiLed armaturen van Hertek als vluchtwegsignalering toegepast en de algemene noodverlichting in de gewone armaturen geïntegreerd. De MultiLed armaturen hebben een accucapaciteit van 180 minuten, zijn energiebesparend (led), esthetisch fraai en passen binnen de beperkte ruimte tussen de plafonds en deuren in het hotel.

“De MultiLed armaturen zijn door Hertek voorzien van een geïntegreerde Wieland stekker, waardoor wij plug-and-play kunnen monteren. Dat past ook uitstekend in ons streven om in dit hotel zo veel mogelijk prefab toe te passen.”

Jan Haasnoot, afdelingshoofd elektra Schulte & Lestraden B.V.