Brandbeveiligings- en noodverlichtingoplossing voor Van der Valk

Dordrecht

Installatiebedrijf

Benschop Installatietechniek

In samenwerking met Benschop Installatietechniek heeft Hertek de brandbeveiliging en noodverlichting van het nieuwe Van der Valk hotel in Dordrecht verzorgd.

Behoefte klant

Van der Valk Hotels zocht voor haar nieuwe hotel in Dordrecht naar een betrouwbare en storingsvrije brandbeveiliging en noodverlichting.

Oplossing

Horecagigant Van der Valk Hotels selecteerde twee partners die vertrouwd zijn met zijn hotels. Hertek was verantwoordelijk voor het programma van eisen, de projectering, de inbedrijfstelling en het begeleiden van de certificering. Benschop Installatietechniek verzorgde de montage inclusief bekabeling en de gebruikersinstructie.

Hotel Van der Valk Hotel Dordrecht is uitgerust met een integrale brandbeveiligingsoplossing (type A). De Hertek brandmeldinstallatie is opgebouwd uit twee Penta brandmeldcentrales van elk drie lussen, een Penta sprinklermeldcentrale, drie nevenpanelen, een geografisch paneel en circa 450 melders. Een type A ontruimingsalarminstallatie van een derde partij is gekoppeld aan de Hertek brandmeldinstallatie. Verder stuurt de brandmeldinstallatie liften, slagbomen, de ventilatie en het toegangshek aan.

Tot slot heeft Hertek een decentraal noodverlichtingssysteem verzorgd dat Van der Valk Hotels zelf kan onderhouden. De parkeergarage onder het hotel is voorzien van extreem vandalismebestendige armaturen.

“Door met Hertek en Benschop samen te werken voorkomen wij fouten en besparen wij bouwkosten. Wij kunnen ons geen valse alarmmeldingen veroorloven en hebben geen enkele storing gehad. Bovendien is de samenwerking soepel verlopen.”

Arjan Opperman, facilitair manager Van der Valk Hotel Dordrecht