Brandbeveiligings- en ontruimingsalarmoplossing afgestemd op toepassingsgebieden Van der Valk

Tiel

Van Der Valk Tiel

Installatiebedrijf

Techval BV

Voor de nieuwbouw van het Van der Valk hotel in Tiel heeft Hertek in samenwerking met installatiepartner Techval BV een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie verzorgd.

Behoefte klant

Van der Valk zocht voor de nieuwbouw van haar hotel in Tiel een oplossing voor de volledige brandbeveiliging met een geïntegreerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.

Oplossing

Techval B.V. heeft een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek geïnstalleerd en afgestemd op de diverse zones en toepassingsgebieden. Het systeem is gekoppeld aan een gecertificeerd audiosysteem met mogelijkheden voor muziek en spraak. De Hertek brandmeldinstallatie is opgebouwd uit drie Penta centrales van elk vier lussen, twee nevenpanelen, ruim 550 melders (optisch, thermisch, multisensor) en aspiratiedetectie in de liftschachten. Voor ontruiming met spraakboodschappen zijn 150 speakers aangesloten.

Techval heeft de projectering, inbedrijfstelling en certificering voor de brandmeldinstallatie voor zijn rekening genomen. Hertek heeft dat gedaan voor de ontruimingsalarminstallatie.

“Dat Hertek een gecertificeerde ontruimingsalarminstallatie met een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft, sterkte ons in de keuze om dit hele project met Hertek te doen.”

Robbert van de Laar, projectmanager Techval B.V.