Energiezuinige en dimbare lednoodverlichting bespaart op beheer en onderhoud Leidse Schouwburg

Leiden

Leidse Schouwburg

Installatiebedrijf

Hoogervorst Elektrotechniek BV

Met energiezuinige en dimbare lednoodverlichting van Hertek voldoet de Leidse Schouwburg weer aan alle eisen. Bovendien bespaart de nieuwe noodverlichting veel energie.

Behoefte klant

De vluchtwegpictogrammen van de Leidse Schouwburg voldeden niet meer aan de actuele regelgeving. Een extra reden voor de gemeente Leiden om het centrale noodverlichtingssysteem van haar schouwburg te vernieuwen. Daarnaast wilde ze energie- en onderhoudskosten besparen en lichthinder voorkomen. De leidingen moesten uit het zicht blijven.

Leidse Schouwburg

Oplossing

Hoogervorst Elektrotechniek voerde de centrale noodverlichting uit met Multiled Cinema armaturen van Hertek in de zaal. Voor de niet-publieke ruimten werden witte 24 V Multiled armaturen van Hertek toegepast. De dimbare Multiled Cinema armaturen van Hertek vallen tijdens voorstellingen nauwelijks op. De lichtintensiteit is dan gedimd tot 10 procent. In geval van nood (brandmelding) of spanningsuitval schakelt de lichtintensiteit automatisch naar 100 procent. Verder zijn alle leidingen in de zaal donker geverfd en onzichtbaar gemonteerd.

“Het is de eerste keer dat wij dimbare noodverlichtingsarmaturen van Hertek toepassen, en de werking is uitstekend. De zwarte armaturen vallen niet op en de ledverlichting bespaart energie en vergt minder beheer en onderhoud.”

Buis van Duijvenbode, projectleider Hoogervorst Elektrotechniek