Opvallende keuze van Munttheater voor onopvallende, dimbare Series-2 Cinema noodverlichting

Weert

Munttheater Weert

Na een grondige verbouwing van het Munttheater in 2016 waarbij de brandmeldinstallatie is vervangen en constructieve maatregelen zijn genomen om de brandveiligheid te borgen is in 2019 de noodverlichting in de grote theaterzaal onder handen genomen.

De uitgangspunten van het Munttheater zijn dat de noodverlichting uiteraard moet voldoen aan de wettelijke normen, visueel onopvallend moet zijn tijdens voorstellingen maar voornamelijk bij een calamiteit alle bezoekers de weg naar veiligheid moet wijzen.

Munttheater Weert

Hertek heeft speciaal voor bioscopen, theaters en horecagelegenheden de Series-2 Cinema armaturen ontwikkeld. In de grote theaterzaal zijn Multiled Cinema armaturen, Evolux armaturen en een Powerlux Cinema armatuur geïnstalleerd door de technische dienst van het Munttheater. De zwarte Multiled Cinema armaturen voor vluchtrouteaanduiding zijn tot 10% lichtintensiteit dimbaar en passen daardoor esthetisch perfect in de theaterzaal. De Evolux blinkt uit in montagegemak en de Powerlux Cinema armatuur is zo krachtig (lichtspreiding van 400 m2) waardoor minder armaturen nodig zijn voor vluchtrouteverlichting. De theaterbezoekers kunnen dankzij een brandmeld- en noodverlichtinginstallatie van Hertek veilig genieten van de vele voorstellingen en evenementen in het gezelligste theater van Limburg.

Munttheater Weert

Over Munttheater

Het Munttheater in Weert is in 1974 opgericht onder de naam Cultureel Centrum De Munt. In 2005 is de naam gewijzigd in Stichting Munttheater. Het theater is gevestigd boven het Muntcomplex en biedt toegang voor circa 50.000 bezoekers op jaarbasis. Het theater biedt plaats aan maximaal 459 personen waarvan 324 in de zaal en 135 op het balkon.

Munttheater Weert

“Ik ben ervan overtuigd dat onze bezoekers in de theaterzaal minder afgeleid worden van de voorstelling doordat de vluchtroute aanduiding wel zichtbaar, maar velen malen minder fel brand. En zeker met de toevoeging van het Powerlux armatuur hebben we niet alleen een situatie die voldoet aan de norm, maar ook een situatie waarbij ik ervan overtuigd ben dat we op veilige wijze onze bezoekers kunnen ontruimen wanneer nodig.”

Paul Heuts, Hoofd techniek Munttheater Weert