Parktheater Eindhoven; beleef cultuur zonder vuur

Eindhoven

Parktheater Eindhoven is een dynamisch, innovatief theater, gelegen aan de rand van het Stadswandelpark. Met meer dan 450 voorstellingen in een theaterseizoen is er voor ieder wat wils. Het programma van Parktheater Eindhoven heeft tot doel bezoekers te raken en bij te dragen aan mooie ontmoetingen van theatermakers met het publiek in een veilige omgeving. Daarom is voor brandveiligheid gekozen voor de oplossingen van Hertek.

Brandbeveiliging

Een Penta brandmeldinstallatie waakt over de bezoekers en medewerkers van het Parktheater. De uitgebreide installatie (BMI) bestaande uit twee Penta 6000 centrales waarop ruim 1.400 componenten zijn aangesloten. Bij de receptie is een (neven)bedienpaneel te vinden. De keukens, het restaurant, de artiestenfoyers, kleedruimten en magazijnen zijn voorzien van Soteria® multisensor en thermische melders. In de rest van het theater zijn optische Soteria® melders toegepast. Alle componenten zijn gemonteerd op de handige Easyfit meldersokkels die via de bestaande 0,8mm bekabeling verbonden zijn met de brandmeldcentrale. Ook zijn de bestaande beams opgenomen in het brandmeldsyteem. In de liftschachten en vides is aspiratie toegepast. Er zijn diverse inkoppelingen toegepast op de BMC zoals regieschakelingen van de zalen. Verder is het Parktheater nog voorzien van een Hertek draadloze stilalarmontruimingsinstallatie met acht pagers.

Hertek Connect

De Penta 6000 brandmeldinstallatie bij het Parktheater is gekoppeld aan Hertek Connect. Met de mobiele app Connect Control is beheerder BMI altijd én overal op de hoogte van de actuele status van de installatie. Bovendien kan de onderhoudende partij op afstand meekijken indien gewenst.

Jos Timmers, facilitaire dienst Parktheater Eindhoven, gebruikt Hertek Connect ook voor het in- en uitschakelen van melders bij werkzaamheden. Hiermee voorkomt hij onechte meldingen vanuit de brandmeldcentrale.

Ook de Particuliere Alarm Centrale wordt bij een brand tot in detail geïnformeerd door Connect Intelligent. De communicatie wordt continu geüpdatet wanneer de brand verder uitslaat. Hierdoor wordt er adequater gereageerd en kostbare tijd bespaard. En nog veel belangrijker; in geval van nood redt dit levens en blijft de materiële schade tot een minimum beperkt.
Gemeente Eindhoven en Parktheater Eindhoven waren reeds bekend met de mogelijkheden van Hertek Connect. Deze voorkennis is de doorslaggevende factor geweest voor de keuze van de Penta brandmeldinstallatie.

Parktheater Eindhoven

Het Parktheater is een belangrijk cultureel centrum in Eindhoven. Het theater biedt een breed scala aan voorstellingen en evenementen, waaronder theater, dans, muziek en cabaret. Het Parktheater is opgericht in 1964 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de culturele scene van de stad. Met een capaciteit van meer dan 1.000 stoelen is het Parktheater een van de grootste theaters in Nederland. Het theater is gelegen in het Stadswandelpark, een prachtig park dat bekend staat om zijn mooie groene omgeving en culturele evenementen.

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.