Brandbeveiligingsoplossing geinstalleerd zonder hinder voor Van der Valk Versmarkt

Voorschoten

Valk Versmarkt

Installatiebedrijf

Benschop Installatietechniek

Benschop Installatietechniek heeft de brandbeveiliging van de eerste versmarkt van Van der Valk in Voorschoten verzorgd met een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek.

Behoefte klant

Horecagigant Van der Valk heeft in Voorschoten een eerste verswinkel geopend. Het nieuwbouwpand met 900 m2 winkeloppervlak moest worden uitgerust met een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek. De bestaande slagerij en wijnwinkel mochten geen hinder ondervinden van de bouw- en installatiewerkzaamheden.

Valk Versmarkt

Oplossing

In het complex zijn behalve de verswinkel ook de Centrale Inkoop en Distributie van het horecaconcern gevestigd. Voor het volledige complex heeft Benschop Installatietechniek (als onderdeel van de gehele e-installatie) in samenwerking met Hertek een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie geïnstalleerd. Hertek heeft het programma van eisen (PvE), de projectering en de inbedrijfstelling van de brandmeldinstallatie verzorgd. Ook de distributiehallen zijn aangesloten op de Hertek brandmeldcentrale (met geïntegreerde ontruiming). De huisinstallateur, Van der Valk en Hertek zijn er gezamenlijk in geslaagd om de hinder te minimaliseren.

Valk Versmarkt

“Hoewel deze verswinkel voor ons een soort blauwdruk voor volgende Van der Valk Versmarkten is, blijft brandbeveiliging toch maatwerk. Hertek is een toonbeeld van maatwerk.”

Maarten van den Broek, bedrijfsleider Benschop Installatietechniek BV
Valk Versmarkt