Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie geschikt voor variëteit gebruikersfuncties multifunctioneel centrum Bisonspoor

Maarssen

Bisonspoor

Installatiebedrijf

Elektro Werken vd Brink

De installatie van een omvangrijke brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek in een groot winkelcentrum was een grote uitdaging vanwege de variëteit aan gebruiksfuncties en wettelijke eisen.

Behoefte klant

Vastgoedbeheerder Winter Trust B.V. wilde een nieuwe brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie voor zijn multifunctioneel winkel- en kantorencentrum Bisonspoor in Maarssen. De variëteit aan gebruiksfuncties was een uitdaging vanwege de vele wettelijke eisen (Bouwbesluit, NEN 2535 en NEN 2555) en hoge eisen ten aanzien van ontruiming, doormelding, aanvalsroutes, enzovoorts. Ook moest de installateur adequaat omgaan met de grote dynamiek van voortdurende functiewijzigingen en ruimtelijke herindelingen.

Bisonspoor

Oplossing

De installateur heeft in samenwerking met Hertek een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie met spraak (type A) geïnstalleerd. De installatie bestaat uit 7 Penta centrales, 5 geopanelen en een nevenpaneel. In het netwerk zijn alle 115 winkels, de kantoren, een kinderdagverblijf, diverse horecagelegenheden en het bowlingcentrum opgenomen. Ook is de installatie gekoppeld aan de brandmeldinstallatie van Albert Heijn.
De goede verstandhouding met de opdrachtgever en eindgebruikers vereenvoudigde de uitvoering. Hertek zorgde voor de levering, projectering en inbedrijfstelling.

Bisonspoor

“We moesten dagelijks inspringen op de dynamiek in dit centrum, want de beheerder wil maximaal verhuurrendement behalen. Door flexibel optreden en met Hertek in teamverband te opereren hebben we een topprestatie geleverd.”