Noodverlichtingsoplossing met laagste TCO voor VDL Enabling Technologies

Almelo

VDL

Installatiebedrijf

Hollander Techniek

Hollander Techniek heeft bij VDL ETG centrale noodverlichting gerealiseerd met de nieuwste intelligente batterijsystemen van Hertek. Een kostenefficiënte investering met de laagste TCO, die VDL binnen 4 à 5 jaar heeft terugverdiend.

Behoefte klant

VDL ETG verbouwt haar vestiging in Almelo en heeft deze uitgebreid met extra cleanrooms, waar ook machineonderdelen voor ASML gefabriceerd worden. Het hele complex moest worden uitgerust met één, centraal uit te lezen, netwerk voor noodverlichting.

VDL

Oplossing

Hollander Techniek heeft VDL ETG geadviseerd om uit oogpunt van Total Cost of Ownership te kiezen voor een netwerk van autonome batterijsystemen. Deze integrale systeemoplossing heeft Hollander Techniek gerealiseerd met de nieuwste intelligente batterijsystemen van Hertek. Met meerdere batterijsystemen is voldaan aan de functiebehoudeisen. De centrale noodverlichting is gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem van VDL ETG om meldingen centraal uit te lezen.

VDL

“Centrale noodverlichting verdien je in vier á vijf jaar dubbel en dwars terug. De centrale noodverlichting en het GBS communiceren goed met elkaar; wij hebben de functionaliteit die wij verwachten.”

Gerrit-Jan van Hartskamp, projectleider Hollander techniek