Brandmeldoplossing en bluscentrale beperking downtime door snelle installatie bij Chugoku Paints

Heijningen

Chugoku

Installatiebedrijf

VINCI Facilities Nederland

VINCI Facilities Nederland heeft, parallel aan het bestaande systeem, in korte tijd een nieuw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek geïnstalleerd.

Behoefte klant

Chugoku Paints zocht een nieuwe brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, én een nieuwe bluscentrale voor haar schuimblusinstallatie. Om downtime te beperken moest de systeemwisseling in één weekend plaatsvinden.

Chugoku

Oplossing

Onder supervisie van VINCI Facilities Nederland is parallel aan het bestaande systeem een nieuw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek geïnstalleerd. Dit was nodig om de continuïteit van het productieproces maximaal te garanderen. Daardoor konden de werkzaamheden in het bewuste weekend beperkt worden tot het omzetten van sturingen.

Het systeem omvat onder mee drie Penta 5000 brandmelcentrales, waarvan er één is gekoppeld aan de nieuwe bluscentrale van Hertek voor de schuimblusinstallatie. Het is een complexe installatie met aansturingen van negen schuimsecties, inclusief drie explosieveilige ruimten. De installatie hanteert verschillende vertragingstijden en intervallen.

Chugoku

“Het nieuwe systeem van Hertek is transparanter: De nieuwe centrales bieden sneller en gedetailleerder inzicht, zodat wij bij een melding of calamiteit adequater kunnen reageren. ”

Xander Hagenaars, general manager technology & operations Chugoku Paints BV
Chugoku