Bij WILA de Tool brandt altijd licht

Lochem

Installatiebedrijf

Alferink installatietechniek

In het glooiende landschap in de Achterhoek staat de nieuwe productievestiging van WILA de Tool in Lochem. Door de enorme groei die WILA de afgelopen jaren heeft doorgemaakt én om toekomstbestendig te zijn, is de bouw van een tweede locatie noodzakelijk. De nieuwe vestiging is ruim 85 bij 155 meter en huisvest naast de enorme productiehal ook kantoren, een bedrijfskantine en kleedruimtes. Dagelijks waakt de Penta Brandmeldinstallatie over de brandveiligheid van ruim 150 medewerkers* en in geval van nood wijst de noodverlichting van Hertek de weg naar veiligheid.

Het noodvoedingssysteem op deze locatie bestaat uit een HBN5000 centrale en twee HBN2000 centrales.

In de productieruimte staalbewerking van WILA de Tool is noodverlichting geïntegreerd in de reguliere verlichting (met name de lichtlijnen van VEKO) op hoogte. VEKO heeft de HBN intelligente adresmodules van Hertek in de armaturen gebouwd alvorens de lichtlijnen op locatie gemonteerd zijn. Hierdoor zijn deze reguliere verlichtingsarmaturen zichtbaar op het centrale intelligente batterijsysteem en worden deze in bij spanningsuitval gevoed vanuit de noodverlichtingscentrale en blijven de lichtlijnen deels branden. Door een contact op de adresmodule schakelen deze armaturen wel mee met de reguliere verlichting. Pictogramarmaturen uit de HXN700 serie met een grote leesafstand van maar liefst 56 meter wijzen de weg in het geval van nood. Alferink Installatietechniek heeft de noodverlichtingsinstallatie geïnstalleerd en Hertek heeft het systeem aan het eind van de rit in bedrijf gesteld.

Bij de entree, kantoor- en kleedruimtes en in de trappenhuizen zijn compacte spots uit de HRN200 serie toegepast die de vluchtwegen in het geval van nood verlichten. Voor vluchtrouteaanduiding in deze ruimtes zijn de HDN400 pictogramarmaturen uit de Design serie van Hertek toegepast en bij spanningsuitval worden de uitgangen extra verlicht door antraciete HXN400 wandarmaturen. De verlichtingsgroepen worden bewaakt door intelligente schakelmodules met netwachter in de onderverdelers. Wanneer de algemene verlichting uitvalt, schakelt de noodverlichting in deze delen automatisch in. “Als dealer zijn wij bekend met de Hertek systemen en verzorgen daarvoor ook zelf het beheer en onderhoud. Daar waar nodig weten wij de lijnen te vinden voor de benodigde assistentie van Hertek.”

Brandveiligheid

Buiten de noodverlichting zorgen ook de brandmeldinstallatie van Hertek voor brandveiligheid. Installateur Alferink heeft op deze locatie twee Penta 6000 brandmeldcentrales geïnstalleerd. Deze uitermate betrouwbare en nauwkeurige brandmeldoplossing past perfect bij een object waar de brandbeveiliging van topkwaliteit moet zijn. In totaal zijn ruim 350 componenten toegepast, waaronder diverse slicers met sirene waar een rookmelder op gedraaid is. Installatietijd is bespaard door het toepassen van een slicer én de Easyfit meldersokkel, waar eenvoudig een component op wordt gedraaid.

Alferink installatietechniek

Alferink is een middelgroot zelfstandig installatiebedrijf. Met een gemotiveerd team van nuchtere en loyale vakmensen zijn ze actief in alle disciplines van de installatietechniek. Dit Achterhoeks familiebedrijf is opgericht in 1975 en heeft in al die jaren een gestage groei doorgemaakt. Met eigen mensen en eigen middelen. Installatietechniek kent voor Alferink geen geheimen. Ze zijn thuis in alle disciplines. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in de bouw. De dienstverlening baseren zij op duidelijke afspraken, kennis, kwaliteit en service.

“Als dealer zijnde kennen we het systeem én de lijnen richting Hertek qua assistentie wanneer dat nodig is. Penta installaties vinden we prettig om aan te leggen. Ook onderhouden wij deze zelf.”

Jaap Westhuis; Alferink Installatietechniek

WILA de Tool

Al sinds 1932 ontwikkelt en produceert het familiebedrijf WILA wereldwijd high-end kantpers klemsystemen en gereedschappen. De markt van deze producten is zowel voor kantpersbouwers als de werkelijke eindgebruikers. WILA telt ruim 350 man personeel met een wereldwijde verkooporganisatie in Nederland, USA en sinds enkele jaren China.

Het overgrote deel van de producten wordt in Lochem geproduceerd, sinds 2019 wordt ook in China voor de lokale markt in Taicang geproduceerd. Bij WILA geven ze letterlijk vorm aan de wereld met klemmingen en kantpersgereedschap. Een familiebedrijf met een zeer internationaal karakter dus, met een sterke focus op innovatie en groei. Zowel voor het interne proces als voor de eindgebruiker, de slogan is niet voor niets: ‘’We Live Press Brake Productivity’’.

“De samenwerking met Alferink tijdens- en na de installatieperiode is heel prettig verlopen. Je merkt dat men veel kennis heeft van de producten van Hertek. De instructie en opleiding is daardoor direct helder en duidelijk. Dat heeft voor dit prachtige eindresultaat gezorgd.”

Winand Jansen; WILA de Tool

(*) Wila heeft in totaal ruim 350 medewerkers. Door de verdeling van locaties en het werken in ploegendiensten zijn er circa 150 medewerkers tegelijkertijd aanwezig in de nieuwbouw.