Brandmeldinstallatie voor bedrijfszekerheid en continuïteit Katwijk Chemie

Katwijk

Katwijk Chemie

Installatiebedrijf

Botermans Elektrotechniek

Botermans Elektrotechniek heeft voor Katwijk Chemie de verouderde brandmeldinstallatie vervangen door een brandmeldinstallatie van Hertek, die aan alle moderne eisen voldoet.

Behoefte klant

Katwijk Chemie produceert chemische grondstoffen voor farmaceutische en fijnchemische industrieën. De vervouderde brandmeldinstallatie voldeed niet meer aan NEN 2535 en NEN 2575. Een nieuwe brandmeldinstallatie was cruciaal voor de bedrijfszekerheid en continuïteit.

Katwijk Chemie

Oplossing

Botermans Elektrotechniek heeft de oude brandmeldinstallatie vervangen door een nieuwe brandmeldinstallatie van Hertek, die de bestaande schuimblusinstallatie aanstuurt. Hertek verzorgde de advisering, projectering (PvE), inbedrijfstelling en oplevering; Botermans Elektrotechniek verzorgde de technische installatie van het netwerk met zes Penta brandmeldcentrales. Uit oogpunt van explosieveiligheid zijn de productiehallen uitgerust met intrinsiek veilige melders (EX). Ze worden aangestuurd vanuit naastgelegen ruimten via, vrij uniek voor een industriële omgeving, LIST-bekabeling. De Penta centrales besturen de luchtbehandeling, deuren, pompen en rioolkleppen.
Drie Penta brandmeldcentrales sturen de schuimblusinstallatie aan, waardoor binnen een kort tijdsbestek twee hallen onder schuim kunnen worden gezet.

Katwijk Chemie

“Wij houden continu rekening met explosieveiligheid en chemische bestendigheid, vooral bij de keuze van materialen en de montage. Hertek is voor ons de natuurlijke keuze bij brandbeveiliging.”

Dirk Botermans, directeur Botermans Elektrotechniek BV