Biodynamische verlichting verbetert activiteit bewoners bij de Schutse

Tholen

Biodynamische verlichting verbetert activiteit bewoners bij de Schutse

De Stichting Schutse Zorg Tholen plukt de vruchten van biodynamische noodverlichting van Hertek. De bewoners zijn actiever en de onrust is flink verminderd. Er is zelfs sprake van minder medicatiegebruik tegen onrust. Ook medewerkers werken prettiger en alerter.

Oplossing

Uiteindelijk besloot De Schutse om biodynamische verlichting te plaatsen in twee huiskamers. Per huiskamer wonen acht dementerende ouderen. Hertek plaatste 16 Vivaa biodynamische verlichtingsarmaturen. Direct na het aanbrengen van de verlichting waren er positieve en spontane reacties van bewoners. De bewoners lezen meer, zijn actiever betrokken bij activiteiten en gaan letterlijk “aan de wandel”. De Schutse raadt elk zorgcentrum Hertek biodynamische verlichting aan.

“Sinds de realisatie van de biodynamische verlichting ervaren wij direct positieve resultaten. De bewoners zijn actiever en de onrust is flink verminderd. We zien zelfs vermindering van medicatie tegen onrust. Ook vertellen een aantal medewerkers mij dat zij prettiger en alerter werken door de nieuwe verlichting. Dit vind ik een prachtig resultaat!”

Peter Kok, bestuurslid Stichting Schutse Zorg Tholen