Meer bewegingsvrijheid voor cliënten bij Solis met leefcirkels

Groote en Voorster te Deventer,

Meer bewegingsvrijheid voor cliënten bij Solis met leefcirkels

Zorggroep Solis, locatie Groote & Voorster te Deventer, maakt gebruik van dwaalpreventiesysteem van Hertek. Door het creeëren van leefcirkels krijgen cliënten op de gesloten afdelingen meer bewegingsvrijheid. Daarnaast sluit deze oplossing aan bij de Wet zorg en dwang.

Gecontroleerde vrijheid op cliëntniveau

Iedere cliënt heeft een eigen leefcirkel. Samen met het multidisciplinaire team en de wettelijke vertengewoordiger is bepaald welke leefcirkel voor een cliënt van toepassing is. Ook fysieke aspecten van de cliënt zijn hierin in meegenomen. Gekoppeld aan de leefcirkel is een dwaalpreventiesysteem gekoppeld waarmee voorkomen wordt dat cliënten buiten hun leefcirkel treden, Mocht dit toch gebeuren, dan ontvangt het zorgpersoneel een apart alarm hierover zodat zij gelijk de cliënt terug kunnn brengen naar hun eigen leefcirkel.

Solis heeft over deze oplossing een video gemaakt waarin de toepassing uitgelegd is aan zowel medewerkers als famillie. Een mooie maar ook duidelijke wijze van informeren die zorgen bij betrokkenen heeft weggenomen.