De Brede School Tholen is door Hertek Connect een van de brandveiligste Zeeuwse scholen

Tholen

Het gebouw van het voormalige Westerpoort-college in Tholen is verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouwvleugel. Sinds de verbouwing vestigen vier Thoolse basisscholen zich in het toekomstbestendige schoolgebouw! Daarnaast beschikt het schoolgebouw over een bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang (BSO) en een kinderfysiotherapiepraktijk. Voor de brandveiligheid van de honderden basisschoolleerlingen, leerkrachten en overige bezoekers die dagelijks leren en werken is De Brede School uitgerust met een Penta 6000 brandmeldinstallatie en Hertek Connect. We spraken Niels Piso, projectleider BINK Beveiliging, over het project.

Techniek waakt over pedagogiek

In het hoofdgebouw en de nieuwbouwvleugel waken de Penta 6000 brandmeldcentrales en nevenpanelen over de brandveiligheid. Deze centrales sturen bijna 600 componenten aan, waaronder de nieuwe Soteria® melders die zijn gemonteerd op de handige Easyfit meldersokkel. BINK Beveiliging installeerde de installatie. “De keuze voor de Penta 6000 was gevraagd door de gebruiker en ligt voor BINK Beveiliging voor de hand want onze technici zijn zeer bekend met de producten van Hertek en werken daar graag mee.” aldus Niels Piso, projectleider BINK Beveiliging. BINK Beveiliging is dealer van Hertek en verzorgde het project van A tot Z, van projectering, inbedrijfstelling tot de certificering.

De Penta 6000 brandmeldinstallatie is gekoppeld aan Hertek Connect. Voor het toekomstig onderhoud maakt BINK Beveiliging gebruik van Connect Support. Connect Support is een online portal die toegang geeft tot de actuele status van de aangesloten Penta brandmeldinstallaties waarvoor BINK Beveiliging het onderhoud uitvoert. Het onderhoud wordt efficiënter uitgevoerd en verminderd overlast op de locatie.

Met de app Connect Control kan ook de beheerder BMI vanaf iedere gewenste locatie en op ieder moment van de dag de brandmeldinstallatie beheren en bedienen met een mobiele telefoon. De beheerder heeft meteen inzichtelijk wanneer een incident voordoet en kan daar meteen adequaat op reageren.

Brede School Tholen

De Brede School Tholen biedt huisvesting onder één dak waar elke partner met behoud van zijn eigenheid functioneert en alle partners samen elkaar versterken op het gebied van pedagogiek organisatie en bedrijfsvoering.

BINK Beveiliging

BINK Beveiliging helpt particulieren en bedrijven met het creëren, onderhouden en inspecteren van beveiligingsinstallaties in alle soorten gebouwen. Ze denken mee over het ontwerp en realiseren iedere installatie vlot en vakkundig.

Zoals je van een gespecialiseerde installateur mag verwachten, bieden ze een groot scala aan kwalitatieve beveiligingssystemen; van camerasystemen en inbraakdetectie tot aan brandmeldsystemen en toegangscontrole. Maar het belangrijkste: BINK Beveiliging biedt een ontspannen en zeker gevoel. Een gevoel dat verder gaat dan het leveren van een goed systeem.

“De keuze voor de Penta 6000 was gevraagd door de gebruiker en ligt voor BINK Beveiliging voor de hand want onze technici zijn zeer bekend met de producten van Hertek en werken daar graag mee.”

Niels Piso; Projectleider BINK Beveiliging

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure

Alle beelden zijn eigendom van BINK Groep en SpotCompanion.

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.