Brandbeveiligings- en noodverlichtingsoplossing voor 16.000 studenten en 1.200 medewerker ROC Deltion College

Zwolle

ROC Deltion

Installatiebedrijf

Croonwolter&dros B.V.

Hertek heeft een zeer omvangrijke brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en een noodverlichtingssysteem (inclusief 850 armaturen) geleverd.

Behoefte klant

ROC het Deltion College biedt middelbaar beroepsonderwijs aan ruim 16.000 jongeren en volwassenen. Er werken ruim 1.200 mensen.

De grote onderwijsinstelling zocht een oplossing voor een brandveilig complex dat voldoet aan de veiligheidseisen om studenten en medewerkers een veilige werkomgeving te kunnen bieden.

Oplossing

Hertek adviseerde een systeemoplossing en verzorgde de projectie van de noodverlichting. Daarnast heeft Hertek heeft zowel een omvangrijk brandmeldsysteem en decentrale noodverlichting geleverd. Het brandmeldsysteem bevat een Penta centrale, een ontruimingsalarminstallatie met spraak (type A), 2200 melders, een sprinklermeldcentrale en een blusgascentrale, die gekoppeld zijn aan de blusgas- en sprinklerinstallatie.

De decentrale noodverlichtingsinstallatie bestaat uit twee centrale stand-alone panelen en ruim 850 geadresseerde armaturen stand-alone. Het beheer is erg eenvoudig via een webinterface.