Rodenborch-College waarborgt brandveiligheid voor ruim 2.000 leerlingen met Hertek Connect

Rosmalen

Installatiebedrijf

Van der Vleuten Elektrotechniek BV

Dagelijks vullen ruim 2.000 leerlingen en leerkrachten de klaslokalen, collegezalen, sporthallen en corridors van het Rodenborch-College in Rosmalen. Dit prestigieuze nieuwbouwproject was een aangename uitdaging voor Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging. Voor de brandveiligheidsuitdagingen heeft Van der Vleuten gekozen voor de brandveiligheidsoplossingen van Hertek.

Brandveiligheidsuitdagingen

Het Rodenborch-College bestaat uit meerdere gebouwen die allemaal met elkaar verbonden zijn. Dit uitgebreide complex is uitgerust met twee Penta brandmeldcentrales met geïntegreerd ontruimingssysteem, een nevenpaneel bij de receptie en ruim 300 componenten. De sporthal beschikt over een eigen brandmeldcentrale en het atrium is uitgerust met aspiratiedetectie. Vanuit de brandmeldinstallatie vinden bijna alle sturingen plaats naar bijvoorbeeld liften, deuren (kleefmagneten), luchtbehandeling en type A ontruimingsalarminstallatie.

Hertek Connect

De Penta 6000 brandmeldinstallatie is gekoppeld aan Hertek Connect. Hiermee kan de gebouwbeheerder vanaf iedere gewenste locatie en op ieder moment van de dag de brandmeldinstallatie uitlezen en bedienen met zijn mobiele telefoon. Hij heeft meteen inzichtelijk wanneer een incident voordoet en kan daar meteen adequaat op reageren.
Daarnaast kan Hertek Connect middels een intelligente doormelding via Connect Intelligent de PAC snel en gedetailleerd informeren zodat er adequaat gereageerd kan worden. Risico’s worden beter beoordeeld en onnodige alarmopvolging wordt voorkomen. In geval van brand win je kostbare tijd omdat de exacte locatie van de brandmelding bekend is.

“Met Hertek Connect heb je snel overzicht van alle meldingen. Wanneer je ergens binnen in een pand aan het werk bent en de zoemer afgaat, wanneer er ergens een storing optreedt, dan kun je deze snel verhelpen. De klant bezorg je hiermee zo min mogelijk overlast. We besparen er ook tijd mee omdat we minder vaak naar de brandmeldcentrale hoeven te lopen. We gaan steeds meer met de Hertek Connect applicaties werken tijdens het onderhoud.”

Erwin Delisse, directeur Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging

Meesterwerk & maatwerk

Een project van dergelijke omvang vergt meesterwerk en maatwerk. Het meesterwerk zit in de uitdaging van de brandveiligheid in het centrale atrium waar aspiratie is toegepast. Het maatwerk komt vooral tot uiting in de keuze om, naar wens van de eindklant, alle melders matzwart te spuiten. Aan alles is te merken dat hier oog voor detail is toegepast.

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging B.V. uit Sint-Oedenrode is een toonaangevende totaalinstallateur op het gebied van elektrotechniek, telecommunicatie, beveiliging en service en onderhoud. Als nuchtere, professionele en betrouwbare partner zijn ze thuis in vele marktsectoren. Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging verzorgt de volledige elektrotechnische installatie, verlichting, domotica, verduurzaming (o.a. laadpalen en energiemanagement), telecommunicatie, inbraakbeveiliging en toegangscontrolesystemen.

De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V.

De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs is een onafhankelijk adviesbureau voor het ontwerpen en begeleiden van werktuigkundige-, elektrotechnische- en sanitaire-installaties in gebouwen. Door de ruime ervaring (sinds 1950), weten ze dat naast een kwalitatief en duurzaam installatieontwerp, het integrale ontwerpproces de sleutel naar het gewenste eindresultaat is. Als adviseur is De Blaay-Van den Bogaard betrokken in het voortraject bij de bouw van het Rodenborch-College en heeft de brandveiligheidsoplossingen van Hertek meegenomen in het bestek.

Rodenborch-College

Het Rodenborch-College staat voor hoogwaardig onderwijs met veel ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijk talent. Het Rodenborch ziet namelijk graag dat haar leerlingen het beste uit zichzelf halen. Leerlingen krijgen alle kansen om iets te doen met hun talent. Bij het Rodenborch kunnen leerlingen terecht voor voortgezet onderwijs met vmbo-t, havo of vwo advies. Naast dat Rodenborch-College een officiële Topsport Talentschool is, biedt zij ook Highschool Sport en Highschool Dans aan. Tevens kun je bij het Rodenborch tweetalig onderwijs volgen. Leerlingen met muzikale interesse kunnen terecht in de Blazersklas. Voor leerlingen op zoek naar extra uitdaging is er onder meer het Talenttraject, Technasium, Cambridge English en Goethe Duits.

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.