Brandbeveiligingsoplossing met open systeem biedt meerwaarde eindgebruiker bij ROC

Nijmegen

ROC Nijmegen

Installatiebedrijf

Croonwolter&dros

Croonwolter&dros heeft een knap staaltje installatiewerk verricht met een omvangrijke brandbeveiligingsoplossing van Hertek.

Behoefte klant

Het indrukwekkende onderwijscomplex van ROC Nijmegen staat naast het NS station. Hier ontwikkelde NS Vastgoed negen schoolgebouwen voor 6.700 studenten en 400 medewerkers. De gebouwen zijn verbonden door een atrium, dat de open relatie tussen onderwijs en samenleving visualiseert. Op maaiveldniveau zitten commerciële functies, zoals winkels en een uitzendbureau, en daarboven liggen de veelal open (onderwijs)ruimten.

NS Vastgoed zocht een moderne gecertificeerde brandbeveiligingsoplossing voor het nieuwe onderwijscomplex, inclusief de commerciële functies.

ROC Nijmegen

Oplossing

De functiemenging en open architectuur waren een uitdaging. Hoger geplaatste puntmelders, brandproeven en inspecties bevestigden dat de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek aan alle wettelijke eisen voldoet.

“De aanpak van Hertek is goed en ze zijn echt bereid om een project te maken. De prijs-kwaliteitverhouding en functionaliteit van hun systemen zijn goed én ze zijn een open bedrijf. Waar andere leveranciers hun systemen afsluiten, is Hertek flexibeler. Daardoor kunnen wij het onderhoud grotendeels zelf doen en de eindgebruiker meerwaarde bieden.”

Croonwolter&dros