Biodynamische verlichting de oplossing voor een vitalere werkplek bij Severinus

Veldhoven

Severinus

Installatiebedrijf

Van Stratum Elektrotechniek

Biodynamische verlichting draagt bij aan een prettigere werkomgeving voor medewerkers in de nachtzorg. Het zorgt voor minder verstoring van de biologische klok waardoor medewerkers fitter zijn en dus beter hun werk kunnen doen.

Behoefte klant

Teamleider en Applicatiebeheerder Nachtzorg & Domotica van Severinus, Maartje Sonnemans geeft aan: "Tijdens een themadag “Techniek & Zorg” voor Severinus presenteerde Hertek de positieve effecten van biodynamische verlichting in de zorg. Een prachtig, innovatief concept waarbij je eigenlijk niet beseft dat verlichting ons werk dragelijker kan maken. Mijn collega’s en ik waren direct enthousiast, aangezien de nachtdiensten ons dag- en nachtritme erg verstoren. Voorheen gebruikten we luminette brillen. Dit hielp echter niet. Sterker nog, ik sliep slecht en werd uitgeput wakker."

Severinus

Oplossing

"Hertek adviseerde ons het type en het aantal armaturen aan de hand van de bouwtekening van ons nachtzorgkantoor. Hertek dacht echt met ons mee. We kregen bovendien twee weken lang een aantal armaturen van Hertek op proef. Na deze twee weken stond ons besluit vast: wij willen biodynamische verlichting!"

Severinus

“De samenwerking met Hertek verliep uitstekend. Hertek dacht op een pragmatische manier met ons mee om ons dag- en nachtritme te verbeteren.”

Maartje Sonnemans, Teamleider en Applicatiebeheerder Nachtzorg & Domotica bij Severinus

Case Study 'Biodynamische verlichting'

Licht is van grote invloed op onze biologische klok en daarmee op hoe we ons voelen. Meer daglicht en buiten zijn, maakt ons in het algemeen energieker en opgewekter. Cliënten in de ouderenzorg en nachtzorgmedewerkers zijn beduidend in het nadeel. Lees in onze whitepaper hoe deze doelgroepen biodynamische verlichting ervaren.

Vraag de Case Study aan