Koraal regio Parkstad

Kerkrade

Koraal op de Bies (Kerkrade) - Activiteitencentrum d'r Eck

Koraal biedt zorg, ondersteuning onderwijs en arbeid en is er voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Locatie Kerkrade (activiteitencentrum d’r Eck en omliggende woongroepen) onderdeel van Koraal regio Parkstad streeft naar een stabiele en veilige omgeving met het motto "Samen verder naar beter".

Als onderdeel van hun voortdurende inspanningen om de zorg en veiligheid te verbeteren, heeft Koraal regio Parkstad Connect Evac als pilot voor stilalarmontruiming geïmplementeerd bij activiteitencentrum d’r Eck en omliggende woongroepen.
Hierbij zijn 19 Spectralink toestellen, die door medewerkers worden gebruikt voor zorgoproepen en zorgalarmeringen, voorzien van de Connect Evac app. Het zorgpersoneel is trouw aan de (zorg)telefoons, wat de praktische toepasbaarheid van Connect Evac benadrukt. Een belangrijk voordeel van Connect Evac is dat medewerkers geen pagers meer hoeven te dragen.

““Onze medewerkers vinden de duidelijke meldingen en heldere kleurstellingen erg prettig. De app is eenvoudig en overzichtelijk. De ingebruikname verliep vlekkeloos dankzij heldere uitleg en handleidingen voor medewerkers. Het lijkt alsof het al jaren draait”.”

Alphonse Godding, teamleider bij Koraal regio Parkstad

Koraal locatie Kerkrade beschikt over een brandmeldnetwerk met 6 Penta centrales die verspreid zijn over verschillende gebouwen. Ook maakt Koraal gebruik van het Sonevo zorgplatform van Hertek Care. Het gebruik van Spectralink smartphones, die zijn voorzien van Connect Evac en de Sonevo Care app, heeft de efficiëntie van zorgmedewerkers verbeterd. Deze apps bieden een overzichtelijke weergave van actuele zorgalarmeringen en cliëntstatussen, waardoor het zorgpersoneel precies weet wat er nog moet worden opgevolgd. De Sonevo Smart Sensoring-technologie is op cliëntniveau verfijnd, waardoor de zorg op maat kan worden geleverd.

Koraal regio Parkstad is een inspirerend voorbeeld van hoe de implementatie van Connect Evac en geavanceerde zorgtechnologieën de zorgverlening kunnen verbeteren en het welzijn van zowel cliënten als zorgmedewerkers kunnen verhogen. De inzet van deze technologieën draagt bij aan de missie van Koraal om samen te werken aan een betere toekomst in de zorg.

Koraal op de Bies (Kerkrade) - Activiteitencentrum d'r Eck
Activiteitencentrum d'r Eck
Woongroep Schepenenstraat 8a
Woongroep Schepenenstraat 8a