Sonevo zorgsysteem zorgt voor efficiënte en effectieve bewaking van cliënten voor NOVO

Helpman Groningen

Hertek heeft met een Sonevo zorgsysteem in een nieuwbouwlocatie gezorgd voor de efficiëntere en toch effectieve bewaking van cliënten. Dat geeft medewerkers en cliënten meer rust, zekerheid en veiligheid.

Over Stichting NOVO

Zorginstelling Stichting NOVO biedt een breed scala van zorg en ondersteuning aan inwoners van Groningen. In zorgcomplex de Helpman verzorgt en ondersteunt NOVO cliënten met een verstandelijke of meervoudige handicap. NOVO combineert daar begeleid wonen, dagbehandeling en dagbegeleiding.

NOVO Groningen

Behoefte klant

Voor de nieuwbouw van de Helpman zocht Stichting NOVO naar een efficiënte intramurale bewakingsoplossing voor de beveiliging en bewaking van haar cliënten. De nieuwbouw bood NOVO de mogelijkheid om de bewaking te moderniseren en efficiënter te maken zonder in te boeten aan de kwaliteit van zorgverlening.

Oplossing

Installatiebedrijf Vriend B.V. uit Coevorden heeft Stichting NOVO geholpen bij het selecteren van een zorgsysteem. Dat werd het Sonevo IP-Zorgplatform van Hertek, gecombineerd met een NEC IP-DECT systeem. Elke cliëntkamer beschikt over een kamerunit. Daarmee kunnen zorgmedewerkers de kamer uitluisteren en ze kunnen een spraakverbinding met de kamer maken. Sommige kamers zijn technisch voorbereid voor observatie en alle toiletten en badkamers zijn uitgerust met trekschakelaars. Ook biedt het systeem dwaaldetectie voor 'dwaalgevoelige' cliënten. Zorgoproepen van cliënten komen via het NEC IP-DECT systeem binnen op de handsets van zorgverleners.

“Het nieuwe Sonevo zorgsysteem van Hertek is voor sommige medewerkers misschien even wennen, maar uiteindelijk levert zij meer rust, zekerheid en veiligheid op. Voor cliënt én medewerker.”

Bjorn Ruiten, medewerker ict/telefonie bij NOVO