Noodverlichtingsoplossing bespaart energie voor Commanderij College

Gemert

Commanderij College

Installatiebedrijf

Hendriks Installatietechniek

Een Hertek noodverlichtingssysteem met LED-verlichting heeft tot een aanzienlijke energiebesparing geleid.

Behoefte klant

Het Commanderij College wilde zijn verouderde noodverlichtingsinstallatie moderniseren. Onderhoud aan de installatie mocht het onderwijsproces niet belemmeren. Nachtverlichting was nodig voor oriëntatie en bewaking.

Commanderij College

Oplossing

In de oude situatie was sprake van twee gescheiden installaties voor de noodverlichting en nachtverlichting. Beide installaties waren uitgevoerd met armaturen met conventionele voorgeschakelde tl-lichtbronnen. Hertek heeft een nieuw installatieontwerp gemaakt op basis van led-technologie. Daardoor kon de noodverlichting in de klaslokalen vervallen. De vluchtwegverlichting is slim gepositioneerd zodat deze ook in de nachtverlichting voorziet.
De toepassing van led-verlichting heeft tot een aanzienlijke energiebesparing geleid. Extra besparing is mogelijk gemaakt door de noodverlichtingsgroepen dynamisch af te stemmen op het actuele gebruik en de behoefte.

Commanderij College

“De aanpak van Hertek is goed en ze zijn echt bereid om een project te maken. De prijs-kwaliteitverhouding en functionaliteit van hun systemen zijn goed én ze zijn tenminste open. Waar andere leveranciers hun systemen afsluiten, is Hertek flexibeler. Daardoor kunnen wij het onderhoud grotendeels zelf doen en de eindgebruiker meerwaarde bieden.”

Hendriks Installatietechniek