Park Zuiderhout; waar historie en technologie samengaan zodat het leven gevierd kan worden

Teteringen

20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-046

Midden in het groene Brabantse landschap van Teteringen, op steenworp afstand van Breda, ligt Park Zuiderhout. Deze prachtige, landelijke woonzorglocatie biedt huisvesting aan 350 ouderen. Door de ondersteuning, zorg en passie van de medewerkers van Park Zuiderhout en de brandveiligheidsoplossingen van Hertek genieten bewoners veilig en optimaal van hun oude dag.

Van seminarie tot woonwijk

Park Zuiderhout is een bijzondere plek met een rijke historie. Dat voelt iedere bezoeker bij het opgaan van de kenmerkende oprijlaan die uitloopt op het mooie Missiehuis dat bijna honderd jaar oud is. Wat ooit begon als grootseminarie is nu uitgegroeid tot een bloeiende woonwijk voor ouderen die het leven vieren. De moderne nieuwbouw en het oude Missiehuis maken met Hertek Connect gebruik van de allernieuwste techniek op het gebied van brandveiligheid.

Park Zuiderhout heeft een Penta 6000 netwerk met vier brandmeldcentrales en één hoofdcentrale. Deze omvangrijke brandmeldinstallatie (BMI) bestaat uit meer dan 1400 componenten, verspreid over de verschillende gebouwen. Frans Haarman is de beheerder BMI op locatie. De keuze voor de Penta komt, volgens Frans, voornamelijk voort uit het bedieningsgemak en levensduur van de brandmeldinstallatie. De stuurfuncties op de nieuwe Penta 6000 zijn daarbij nog eenvoudiger dan op zijn voorganger.

De komst van Hertek Connect is een hele stap. Uiteindelijk heeft gemak en betrouwbaarheid voor Park Zuiderhout de doorslag gegeven. Het was een kostenoverzichtelijke investering die het meer dan waard is. Frans geeft aan dat het een wereld van verschil is nu hij de brandmeldcentrale kan bedienen op afstand. In iedere ruimte, verdeeld over meerdere gebouwen, hangen melders. De hoofdcentrale bevindt zich bij de receptie, waar het doorgaans erg druk is met bezoek. Dan is het voor Frans erg fijn om het gebeurtenissenlog via zijn telefoon, locatieonafhankelijk, terug te lezen. Bovendien is het erg prettig dat je na het weekend eenvoudig kunt zien of er zich iets heeft afgespeeld.

“Met Hertek Connect heb ik altijd en overal mijn brandmeldcentrale binnen handbereik. Het is alsof ik een brandmeldcentrale in mijn broekzak heb en dat geeft als beheerder BMI een héél veilig gevoel.”

Frans Haarman; Park Zuiderhout
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-034
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-035

Park Zuiderhout

Park Zuiderhout is een unieke plek waar mensen op leeftijd landelijk wonen in een prachtig stukje natuur. De ideale plek om het leven te vieren. Park Zuiderhout ligt in Teteringen, op steenworp afstand van Breda. Er wonen 350 ouderen, in hun eigen parkappartement, in een groepswoning of op een etage voor bewoners met dementie. Daarnaast biedt Park Zuiderhout ook ondersteuning en zorg aan huis en is er voor mensen van binnen en buiten Park Zuiderhout een extra thuis op de dagbesteding.

Paraat Brandbeveiliging

Brandveiligheid vereist een integrale benadering. Daarom levert Paraat Brandbeveiliging een totaalpakket en dat doen ze volgens de hoogste wettelijke normen en standaarden. Ze zijn, uiteraard, zowel NEN- als ISO-gecertificeerd. Bovendien hebben ze de cibv-erkenning als onderhouds- en branddetectiebedrijf. Vanzelfsprekend werkt Paraat uitsluitend met gecertificeerde materialen. Bij Park Zuiderhout heeft Paraat Brandbeveiliging de Penta 6000 brandmeldinstallatie van Hertek geïnstalleerd en integraal daaraan Hertek Connect gekoppeld.

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-003
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-016
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-017
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-033
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-041
20210715-Hertek-Zuiderhout-LQ-040

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.