Verificatie PLUS elimineert valse brandalarmen Land van Horne

Woonzorgcentrum Hushoven Weert

Hushoven

Installatiebedrijf

Novic Security Systems Roermond

Met Verificatie PLUS heeft Hertek het aantal loze brandalarmen gereduceerd tot nul.

Behoefte klant

De Stichting Land van Horne zocht samen met gebouwbeheerder Wonen Limburg (corporatie) voor haar woonzorgcentrum Hushoven een oplossing voor het terugdringen van valse brandalarmen. Die zorgden voor overlast en extra kosten.

Hushoven

Oplossing

Verificatie PLUS heeft Novisec Security als software-update op de bestaande Penta 5000 brandmeldcentrale geïnstalleerd. De update en het testen namen minder dan een dag in beslag. Dit is slim gecombineerd met het jaarlijkse onderhoud dat op de rol stond. Het verificatiesysteem maakt gebruik van de bestaande rookmelders in het gebouw, waarin zich ruim 30 groepswoningen voor dementerende senioren bevinden. De nieuwe software verifieert alle brandmeldingen. Dubbele verificatie door rookmelders voorkomt vals alarm. Bij een geverifieerde brandmelding zend het systeem de melding door naar de brandweer. Verificatie PLUS heeft vals alarm gereduceerd tot nul.

Hushoven

“De oplossing van Hertek werkt: er zijn geen valse alarmmeldingen meer. Dat bespaart kosten én de bewoners zijn er blij mee. ”

Bas Verheijen, Wonen Limburg