Het Poelsplein

Panningen

In Panningen, gelegen in de provincie Limburg, schittert een bijzondere plek genaamd Het Poelsplein. Dit kleinschalige woon- en zorghuis biedt een warme en ondersteunende leefomgeving voor mensen met dementie, waarbij de nadruk ligt op goede zorg en het behouden van de eigen regie van de bewoners.

Voorheen maakte Het Poelsplein gebruik van 3 pagers volgens de NEN2575-4-norm. In een continue streven naar verbeterde veiligheid en modernisering, heeft Het Poelsplein met de toepassing van Connect Evac nu stilalarmontvangers op iedere afdeling. Het Poelsplein is de eerste locatie die deze nieuwe oplossing als pilotproject implementeerde.

Een van de meest opvallende voordelen van Connect Evac is de simpliciteit en gebruiksvriendelijkheid van de applicatie. De moderne en intuïtieve interface met duidelijke kleurstellingen maakt het voor zorgmedewerkers gemakkelijk om de app te begrijpen en snel te reageren op meldingen. Operationeel manager Rick Wilms benadrukt het gebruiksgemak van de app: "Het is een hele fijne app, erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen. Dat vinden de medewerkers fijn."

De overstap naar Connect Evac heeft niet alleen de informatievoorziening verbeterd, maar ook de veiligheid van zowel bewoners als zorgmedewerkers verhoogd. In plaats van afhankelijk te zijn van pagers die beperkt waren tot specifieke afdelingen, ontvangen nu alle zorgmedewerkers op elke afdeling de meldingen via de zorgtelefoon. Dit betekent dat wanneer zich een noodgeval voordoet, alle medewerkers onmiddellijk gealarmeerd worden en op de hoogte zijn, ongeacht hun locatie binnen Het Poelsplein. Bovendien heeft iedere zorgmedewerker nu directe toegang tot zowel de melding als de locatie waar zich de melding zich voordoet, wat de reactietijd aanzienlijk verkort en er meteen adequaat gereageerd kan worden. Een ander praktisch voordeel van Connect Evac is dat zorgmedewerkers slechts één device hoeven te dragen.

Het Poelsplein beschikt over een Penta brandmeldinstallatie met ruim 200 componenten. Hier is het Hertek Connect platform op aangesloten. Onderhoudspartij LIHO heeft hiermee altijd inzicht in het systeem en hiermee in staat om op afstand te ondersteunen wanneer dat nodig is. Daarnaast heeft de BMI beheerder op locatie met de app Connect Control ook inzicht in de brandmeldinstallatie en kan hiermee eenvoudig bedieningen uitvoeren.

Tevens maakt Het Poelsplein, franchisenemer van de Driestroom, gebruik van de totaaloplossing Sonevo van Hertek Care. Zorgmedewerkers werken nu efficiënter, gebruiken de alles-in-1 smartphones voorzien van Connect Evac en de Sonevo Care app. Hierin wordt een overzichtelijke weergave van actuele zorgalarmeringen en cliënt statussen getoond en weet men precies wat nog open staat om op te volgen. De sensoren van Sonevo Smart Sensoring zijn op cliëntniveau verfijnd ingeregeld. Verder kan er techniek toegepast worden zodat de cliënt maximale vrijheid kan ervaren binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Het Poelsplein is een mooi voorbeeld van hoe technologie en innovatie de zorg kunnen verbeteren en het welzijn van bewoners en zorgmedewerkers kunnen verhogen.